När du inte mår så bra

När du inte mår så bra

Är du upptagen? Är livet stressigt? Känner du dig utbränd? Du har arbetat oavbrutet de senaste veckorna eller månaderna, och ibland känns det bara för mycket. Det kan till och med kännas överväldigande för det mesta. Det är viktigt att vi pratar om utbrändhet i Lund.

Har du en känsla av att allt detta ansvar har tagit ut sin rätt på din mentala hälsa? Känner du dig trött mest hela tiden? Har du svårt att koncentrera dig när folk pratar med dig på jobbet? Verkar det som om de minsta sakerna sätter ditt humör i gungning mer än normalt?

Om så är fallet, då finns det en risk att du lider av utbrändhet. Det är viktigt att känna till symptomen, eftersom det kan leda till andra problem i ditt liv. Du kanske tror att du är stressad eller upptagen, men utbrändhet är faktiskt något annat. När du väl är utbränd har du en lång väg framför dig för att uppnå ett bättre mående.

Det kommer att finnas vissa indikatorer på att du är utbränd. Om du till exempel märker att det ibland saknas filter när du talar eller skriver kan det tyda på att du har nått det här stadiet. Detta innebär att saker bara kommer ut ur din mun utan att först bearbetas för att se om de är lämpliga. Det innebär också att dina skrivningar inte nödvändigtvis är särskilt tydliga heller!

Det är också viktigt att inse att du är utbränd när dina känslor är vilda och det verkar som om ingenting kan dämpa dem. Är det något litet som får dig att börja känna dig upprörd? Till exempel om någon inte släppte in dig i ett rum direkt – dörren var låst och det tog för lång tid att öppna den för dig. Detta kan tyckas vara en liten sak, men i själva verket är det denna brist på empati som går dig på nerverna.

Om du nu skulle känna dig utbränd är det viktigt att du tar hjälp. Det finns bra hjälp att få av företag som arbetar med utbrändhet i Lund.

Kommentarer är stängda.