Skydda en byggnad eller fastighet från solen

Skydda en byggnad eller fastighet från solen

Solskydd är extremt viktigt för att ta hand om din egendom, funderar du på att sätta upp solskydd i Stenungsund? Solskydd till ditt hus är något du bör tänka på, särskilt ett med stora fönster eller glasfasader.

Solens strålar är skadliga och de kan inte bara orsaka skador som att tyger och möbler bleknar, utan de kan också torka ut trä och göra färg värre. Solskydd skyddar ytan direkt under dem från solstrålning genom att reflektera bort värmen. Solskydd fungerar på två sätt:

– Solskydd för bostäder minskar direkt solljus genom reflektion eller brytning.

– Solskydd minskar indirekt solljus som är ljus som har studsat från andra ytor.

Solskydd kan fästas på fasaden. Det finns solskydd i olika former, bland annat markiser, persienner, solfilm och mycket mer.

UV-strålar från solen orsakar blekning av tyger och möbler, vilket påverkar fastighetens estetiska värde. Solskydd skyddar direkt under dem från solens direkta UV-strålar, så att de inte bleknar och missfärgas. Solskydd ökar inte bara det estetiska värdet på din fastighet utan också dess värde när det är dags för återförsäljning eller uthyrning.

Markiser minskar UV-strålningen genom att reflektera eller bryta bort en del av ljuset innan det når fönstret. Bland markiserna finns franska markiser, Sunbrella-markiser, akrylmarkiser med mera.

Persienner tillverkas av metallstänger som är täckta med lameller av antingen tyg eller vinyl som sträcker sig horisontellt på skenor som monterats inuti fönsterkarmen. Solskyddsgardiner har ett speciellt tyg som skyddar rummet från solens strålar och värme, samtidigt som de släpper in ljus och luft. Solskyddsgardiner ger också avskildhet och skydd mot ultraviolett strålning. De finns i många olika färger.

Solfilm är ett solskydd som är lätt att installera och som består av transparent eller genomskinlig PVC-plast med självhäftande baksida och som skapar ett isoleringslager på fönstrets insida. Solfilm filtrerar mer än 95 % av UV-strålarna för att skydda interiörer från blekning, missfärgning och skador.

Kommentarer är stängda.