Roligt för både dig och din hund

Roligt för både dig och din hund

Att gå på kurs med sin hund kan vara både roligt och givande. Vad du kommer få lära dig beror lite på vilken kurs du väljer att gå på. Går du på en lydnadskurs i Visby kommer du få lära dig mer om just lydnad medan du kommer få lära dig mer om viltspår om du går en viltspårskurs. Idag är min tanke att prata lite närmare om vardagslydnadskurser, vad det finns för fördelar med att gå på dem. Innan vi börjar väl titta lite på vad en lydnadskurs är för något.

En lydnadskurs handlar kortfattat om att du och din hund ska lära er olika kommandon och övrig typ av lydnad som kan vara användbar i er vardag, vilket i slutänden gör att ni blir ett bättre team. Det finns flera olika steg i huruvida ni gör detta, men oftast så börjar man med de mest grundläggande kommandona som sitt, ligg och stanna med flera. När ni bemästrar dessa börjar ni sedan på de lite svårare kommandon, och det är först då man börjar titta på olika moment. Detta innebär ofta att man tar upp element från andra sporter som agility, rallylydnad och freestyle.

Nu till det jag tänkte skulle vara intressant att prata om, vilka fördelar det finns med att gå på en lydnadskurs.

En av de stora fördelarna med att gå på en lydnadskurs i Visby är möjligheten till socialisering. Socialisering är viktigt för alla hundar, oavsett om de är valpar eller vuxna. På en lydnadskurs kommer ni ha möjlighet att träffa andra hundar och människor, även om det många gånger handlar om att bara se andra hundar och människor, och detta gynnar både dig och din hund på många sätt. En av dessa sätt är att det kan vara bra för din hunds mentala stimulans.

En annan stor fördel med lydnadskurser är naturligtvis den kunskap du kommer få. Genom att gå en lydnadskurs i Visby kommer ni båda två lära er en hel del, inte bara om olika moment och kommandon. Ni kommer även få lära er mer om ert band till varandra, och detta kan vara mycket viktigt. Det är inte ovanligt att man upplever att man blir mycket närmare sin hund efter att ha gått en lydnadskurs tillsammans.

Kommentarer är stängda.