Ont i hälen

Ont i hälen

Tjenare bloggen! Jag känner att det är dags för mig att gå på fotvård i Uppsala, för jag har fått riktigt ont i fötterna. Det beror i största del på att jag nu under några veckor har stått upp vid mitt skrivbord och arbetat. Tidigare har jag haft ganska så stora problem med min rygg och axlar, vilket har berott på att jag inte tagit någon som helst hänsyn till min ergonomi. Nu när jag har stått upp så har de besvären försvunnit, men istället har det alltså blivit lite bekymmer för fötterna. Mina fötter är inte alls vana vid att stå upp så här länge så de har blivit ganska tufft belastade nu under några veckor. Jag kommer dock inte sitta ner för det utan jag kommer fortsätta att stå upp och så får vi som fötterna mår bättre av lite fotvård. Personligen så har jag hellre lite skavanker med fötterna än att ha smärta i ryggen, jag är ganska säker på att det är enklare att behandla fötterna än ryggen. Sen är det så också att fel ergonomi kan ge stora bekymmer för just rygg och nacke som kan bli bestående. Jag menar absolut inte på att man kan få stora problem med fötterna, de utsätts varje dag för belastningar genom att bära vår kroppsvikt. Det är väldigt viktigt att ta hand om sina fossingar och det är något som jag har varit lite sisådär med under ganska många år. Jag har egentligen inte känt behovet av det eftersom att jag i princip alltid har arbetat sittandes. Nu dock när jag har börjat stå så är det tydligt att jag aldrig har gjort någonting åt mina fötter. Det är inte så farligt än så länge utan det är bara på hälen som jag har lite förhårdnader och smärta, men det är ingenting som inte går att åtgärda genom fotvård.  


Kommentarer är stängda.