Låt oss prata om dränering

Låt oss prata om dränering

Tjabba, tjena, hallå! Riktigt härligt att den här veckan har gått fort och att det redan är fredag, eller hur? Jag tänker att vi kan fira det med ett inlägg. Jag har ju en lista med ämnen som jag vill prata om så idag tänkte jag beta av ett ämne från listan, det blir dränering i Skepplanda med omnejd.

Ifall du inte vet vad dränering är kan du vara lugn, jag tänkte börja med att berätta vad det är. Den korta förklaringen är att man gräver diken för att leda bort oönskat ytvatten och grundvatten från ett område. Det här innebär alltså att man gräver ner dräneringsrör som bidrar till en effektivare avrinning, rören är perforerade med små hål och är därmed inte helt täta på samma sätt som avloppsrör. Dränering kan vara användbart på en tomt vid grundläggning, vid hus samt vid gatu- och vägbygge. Hur länge en dränering håller beror lite på vem man frågar, vissa menar att den håller i 10-15 år medan andra säger att den kan hålla upp mot 20-50 år. Det hela beror även på hur dräneringen är gjord.

Det här är ett arbete som man inte ska ge sig på själv, det kräver kunskap för att det ska bli gjort på rätt sätt. Vid dränering av hus handlar det ju om att minimera risk för vatten- och fuktskador, därför är det extra viktigt att arbetet faktiskt blir rätt gjort från start.

Dränering i Skepplanda är ju något som jag också tänkte prata om, snarare skulle jag vilja prata om ett företag som arbetar med det. Det här företaget heter Rosengrens Entreprenad, de arbetar med bland annat gräv, markarbeten och dränering i Skepplanda med omnejd. Kort sagt är det helt enkelt ett bra företag att vända sig till ifall man behöver hjälp med något av ovannämnda

Kommentarer är stängda.